fredag 12. mars 2010

Grove gulrothorn med spicy fyll.

Fikk oppskriften på dette av ei på jobb, og de så så gode ut at jeg måtte bare bake de med en gang.

Horna blir store og feite, og med masse deilig fyll. De passer perfekt til lunsj og kan godt fryses.

Du trenger:


1 pk (50 g) fersk gjær
4 dl lunkent vann
1 dl matyoghurt
2 revne gulrøtter
2 ts salt
1,5 ts Provencekrydder
1 dl olje (feks raps)
Nok mel. (Ok, ca 1,25 liter da.)


Smuldre gjæren og rør den ut i vannet. Tilsett matyoghurt, gulrøtter, krydder og olje og rør det ut. Tilsett så mel til du får en glatt deig. Jeg brukte en herlig blanding av det jeg hadde igjen av fiberbakstmel, grov sammalt rug og hvetemel.
La stå og heve en times tid.

I mellomtiden kan du lage fyllet, og til det trenger du:


Hakkede soltørkede tomater i olje
Litt av oljen fra tomatene
1 putt cottage cheese
1 hakket rød chilli (evt 0,5 ts chillipulver)
Litt provencekrydder
2 revne fedd hvitløk
Evt 1,5 dl pinjekjerner/solsikkekjerner
Salt og pepper


Ost til å strø over.


Bland alle ingrediensene sammen og smak til med salt og pepper. Veldig greit!

Når deigen har hevet omtrent til det dobbelte, kan du enten slå den ned og la den heve en times tid til, eller bake den ut om du ikke har så god tid. Del deigen i to, og kjevle hvert emne ut til en sirkel. Del hver sirkel i 8. Legg på ca 1 ss fyll, og rull fra den bredeste enden og inn. Form til horn. Mine så ikke bra ut, men ble greie når de var stekt... hehe.

Legg 8 stk på en stekeplate med bakepapir og strø over revet ost. Jeg brukte cheddar, rett og slett fordi jeg elsker det. Nam!

Stek på 250 grader midt i ovnen i underkant av 15 min og avkjøl på rist.

Jeg har med to på jobb idag, og de er herrrrlige. Anbefales :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar