For et par uker siden hadde jeg en halv blomkål og en liten broccoli liggende, og tenkte at jeg skulle prøve meg på en suppe. Jeg er generelt veldig glad i supper, særlig hjemmelagede, men er litt pysete til å lage de selv (Spesielt etter et tomatsuppeprosjekt som ikke gikk spesielt bra...).
Lette litt rundt på nettet og fant flere oppskrifter som jeg plukket litt fra, og til slutt satt jeg igjen med dette:
2 poteter
1 liten broccoli med stilk og alt1/2 blomkål
1/2 purre1 liten bit knollselleri/sellerirot
Et par fedd hvitløkEn klunk kyllingfond
VannSalt & pepper
MuskatnøttCayennepepper
Et par små røkte kjøttpølserSkjær først alle grønnsakene i grove biter, legg de i en kjele og kvern over litt salt og pepper. Hell på vann til det godt og vel dekker grønnsakene. Så heller du i litt kyllingfond (du kan jo sjekke forholdet på flaska, ifhld til hvor mye vann du har tilsatt, om du vil ha det litt mer nøyaktig). La det koke i ca 15 min, da bør det være mosbart.
Smak til med salt&pepper om nødvendig. Jeg river også over litt muskatnøtt, som jeg syns gir en kjempegod smak!
Uten pølse i er jo denne suppa veldig mager, men man kan selvsagt tilsette litt matfløte, noe som vil gi den en ekstra fløyelsmyk konsistens.
Serveres med et godt brød (feks gulrotbrød...). Passer perfekt på kalde vinterkvelder!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar