Igår lagde jeg altså denne. Paibunnen lagde jeg på formiddagen, slik at den kunne ligge i kjøleskapet og hvile litt, og mens den forstekte på ettermiddagen, lagde jeg fyllet. Da går det så fort, atte!
Du trenger:
Til bunnen:
3 dl hvetemel
1/4 ts salt
100 g smør
3 ss vann
Til fyllet:
400 g kjøttdeig
1 finhakket løk
1 bunt vårløk i ringer
1 båt finhakket hvitløk
1 ts salt
1/2 ts pepper
Basilikum (jeg brukte tørket)
2dl melk
2 egg
Litt revet ost (Vi brukte ferdig skrivet ost i strimler)
Noen (ca 12?) sjalottløk/delikatesseløk/stjerneløk
Bunnen kan du godt lage dagen før. Da smuldrer du smøret i melet og knar det godt sammen. Tilsett så salt og vann, elt det sammen til en fin deig og pakk den inn i plast. Legg den i kjøleskapet og la den hvile der en stund.
Kjevle ut deigen og legg den i en paiform. Skjær av det overflødige og prikk bunnen med en gaffel. Forstek paibunnen på 200 grader i ca 10 minutter.
Rens og hakk løk, vårløk og hvitløk.
Fres løken gylden sammen med kjøttdeigen i litt olje/smør. Tilsett krydder. Når paibunnen er ferdig, har du fyllet over i denne.
Småløken kutter du bunn av og fjerner skallet. Toppen skal være igjen. Plasser de rundt i fyllet, med toppen opp.
Hell over blandingen av egg, melk og ost.
Stekes på nederste rille i ovnen i ca 30 min (fortsatt på 200 grader.)
Paien kan serveres med et godt brød og en enkel salat. Jeg er avhengig av å ha gode tomater til pai... mmm :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar